Τριχόπτωση & Γυναίκες | BERGMANN KORD

 

Η τριχόπτωση αποτελεί συνιστώσα και της γυναικείας πραγματικότητας, παρουσιάζοντας στις μέρες μας αυξητική τάση εμφάνισης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το ευαίσθητο θέμα της γυναικείας τριχόπτωσης αγγίζει περίπου το 15% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους, με το ποσοστό του 40% να εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Μετά την ηλικία των 50, περισσότερες από τις μισές γυναίκες αντιλαμβάνονται αξιόλογες ενδείξεις τριχόπτωσης.

Συνήθως, η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά στις ηλικίες από 20 έως 50 ετών.

Η αισθητική διάσταση του φαινομένου αποτελεί θέμα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας για το γυναικείο πληθυσμό που πλήττεται, καθώς εγείρει συνήθως συναισθηματικές προεκτάσεις σε όλους τους τομείς της γυναικείας ζωής. Τα μαλλιά αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο της γυναικείας εμφάνισης και η διατήρηση της καλής υγείας και ομορφιάς τους είναι αιτούμενο για κάθε γυναίκα.

Στη BERGMANN KORD λειτουργεί ειδικό ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ, για να μπορούμε εξειδικευμένα και απολύτως υπεύθυνα να προσφέρουμε τις ιδανικές εξατομικευμένες λύσεις.


Συνήθη Χαρακτηριστικά Γυναικείας Τριχόπτωσης:

 

1. Σε πρώτο επίπεδο, λέπτυνση και συρρίκνωση των τριχών, με αποτέλεσμα την πρώτη εμφάνιση αραίωσης

2. Η προοδευτική απώλεια τριχοφυΐας επιφέρει ελάττωση της πυκνότητας

3. Αραίωση στο μπροστινό, επάνω τμήμα του τριχωτού

         Γυναικεία τριχόπτωση. Θεραπεία τριχόπτωσης στη Bergmann Kord.

 

Διαφορές Ανδρικής - Γυναικείας Τριχόπτωσης: 

 

I. Η γυναικεία τριχόπτωση είναι πιο κυκλικό φαινόμενο από ότι η ανδρική και πιο επιρρεπής στην επίδραση εξωτερικών παραγόντων και φαρμακευτικών αγωγών.

II. Για τον ανδρικό πληθυσμό, συσχετίζονται 3 παράγοντες για τη δημιουργία ανδρογενετικής αλωπεκίας: οι κληρονομικές καταβολές, η δράση των ορμονών και η ηλικία. Για τη γυναίκα, η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή και δεν επηρεάζεται πάντοτε από την ηλικία.

ΙII. Για τους άνδρες, στις περιπτώσεις γενετικής προδιάθεσης, η ορμονική επίδραση οφείλεται στην παρουσία της τεστοστερόνης και των παραγώγων της, ενώ στη γυναικεία τριχόπτωση πλήθος άλλων ορμονών επιδρούν στα τριχοθυλάκια.

IV. Στις γυναίκες, τα τριχοθυλάκια που επηρεάζονται από τη δράση των ορμονών είναι συνήθως διάχυτα σε όλη την έκταση του τριχωτού, ενώ στους άνδρες βρίσκονται συγκεντρωμένα στη μετωπιαία γραμμή και προς το εσωτερικό του τριχωτού μέχρι την κορυφή. Δηλαδή η ανδρική και η γυναικεία τριχόπτωση προσδιορίζονται από διαφορετικά μοντέλα αραίωσης (Male Pattern Hair Loss / Female Pattern Hair Loss). Επιπλέον, οι γυναίκες διατηρούν συνήθως τη μετωπιαία γραμμή σε αντίθεση με τους άνδρες στους οποίους αποτελεί συχνά το πρώτο τμήμα του τριχωτού που πλήττεται από την τριχόπτωση.

V. Η πιο συνήθης αιτία της γυναικείας τριχόπτωσης είναι οι ορμονικές διαταραχές.

Αν και οι αιτίες διαφοροποίησης μεταξύ ανδρικής και γυναικείας τριχόπτωσης δεν έχουν πλήρως εξακριβωθεί έως τώρα, εντούτοις σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα διαφορετικά επίπεδα ορμονών στον οργανισμό κάθε φύλου, όπως και οι έντονες ορμονικές διακυμάνσεις του γυναικείου οργανισμού (εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση).


Αντιμετώπιση 

 

Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η γυναικεία τριχόπτωση θα πρέπει να εντοπιστούν τα αίτια που δημιουργούν και συντηρούν το φαινόμενο, διαφορετικά οποιαδήποτε απόπειρα θεραπείας μπορεί να μην είναι αποτελεσματική. Για παράδειγμα, η γυναικεία τριχόπτωση σε πολλές περιπτώσεις είναι το σύμπτωμα ενός προβλήματος -πχ παθολογικού- και αν διερευνηθεί και εξαλειφθεί μέσω κατάλληλης αγωγής το αίτιο, θα αντιμετωπιστεί κατ΄επέκταση και το θέμα της τριχόπτωσης χωρίς να απαιτείται κάποια επιπρόσθετη θεραπεία.

Η ακριβής διάγνωση καθορίζει την πορεία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, ανάλογα με το είδος, την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Στη BERGMANN KORD προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων λύσεων, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του προβλήματος και τις ιδιαιτερότητες κάθε οργανισμού:

 

Ι. Θεραπεία ενδυνάμωσης και θρέψης των μαλλιών

 

II. Θεραπεία τριχόπτωσης PRP

 

IΙΙ. Μεταμόσχευση μαλλιών

 

IV. Φαρμακευτικές Αγωγές

 

V. Προσθετική μαλλιών

 

 


Διαβάστε ακόμα: