Συχνές Ερωτήσεις για τη Γυναικεία Τριχόπτωση

 

Συχνές ερωτήσεις για τη Γυναικεία Τριχόπτωση 

 

 

Τι περιλαμβάνει η διάγνωση της γυναικείας τριχόπτωσης;

 

Η βαρύτητα κάθε περίπτωσης καθορίζει τα βήματα που θα περιλαμβάνει η διαδικασία της διάγνωσης της γυναικείας τριχόπτωσης, τα οποία συνολικά είναι τα εξής:

1. Λήψη ιατρικού ιστορικού

2. Microscopic Hair & Scalp Analysis (Μικροσκοπικός Έλεγχος του τριχωτού και των μαλλιών)

3. Αιματολογικές ή/και ορμονολογικές εξετάσεις

4. Λήψη διατροφολογικού ιστορικού

5. Δερματολογικός έλεγχος

 

Υπάρχουν θεραπείες μαλλιών ή προϊόντα της BERGMANN KORD για τη φροντίδα των ταλαιπωρημένων μαλλιών;

 

Για την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από χημικές διεργασίες/εξασθενημένων/αφυδατωμένων/αδύναμων μαλλιών ή των δυσλειτουργιών τριχωτού (υπερβολική λιπαρότητα, ξηροδερμία, πιτυρίδα κ.ά), η BERGMANN KORD διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τις κατάλληλες αγωγές για την εξασφάλιση της καλής υγείας των μαλλιών.
Παράλληλα, μπορείτε να συνεχίζετε τη φροντίδα των μαλλιών σας και στο σπίτι με τη χρήση των προϊόντων μαλλιών της BERGMANN KORD.

 

Για ποιούς λόγους παρουσιάζουν αύξηση τα ποσοστά τριχόπτωσης στις γυναίκες στις μέρες μας;

 

Η δύσκολη δοκιμασία της τριχόπτωσης βιώνεται από ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους και οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.
Η πολλαπλότητα των ρόλων που αναλαμβάνει η γυναίκα στη σύγχρονη εποχή επιφορτίζει με ιδιαίτερο άγχος και προσπάθεια την καθημερινότητά της. Αυτός ο τρόπος ζωής εξασθενεί τις λειτουργίες του οργανισμού και κατά συνέπεια και την κατάσταση των μαλλιών.
Ακόμη, οι μη ποιοτικές διατροφικές συνήθειες, η ακατάλληλη φροντίδα ή οι συχνές χημικές διεργασίες μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία των μαλλιών.

 

Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται με επιτυχία και στις γυναίκες;

 

Ασφαλώς. Η BERGMANN KORD έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό μεταμοσχεύσεων μαλλιών σε γυναίκες, εφαρμόζοντας τις εξειδικευμένες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών FUT & FUE.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες μεταμόσχευσης μαλλιών σε γυναίκες πατώντας εδώ.

 

Αν η τριχόπτωση οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές ποιά είναι η κατάλληλη θεραπεία;

 

Οι ορμονικές διαταραχές αποτελούν την πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης για τις γυναίκες και απαιτείται ολοκληρωμένη διάγνωση και πιθανότατα φαρμακευτική αντιμετώπιση για την εξισορρόπηση του επιπέδου ορμονών στον οργανισμό. Μετά την αποκατάσταση της ορμονικής λειτουργίας τα μαλλιά θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους δραστηριότητα, ωστόσο απαιτείται συστηματική παρακολούθηση προς πρόληψη πιθανής υποτροπής.

 

Οι χαμηλές τιμές σιδήρου σχετίζονται με την τριχόπτωση;

 

Ως η πιο διαδεδομένη διατροφική ανεπάρκεια, η έλλειψη σιδήρου ευθύνεται συχνά για την εμφάνιση τριχόπτωσης στις γυναίκες, καθώς περίπου το 70% των γυναικών που παρουσιάζουν τριχόπτωση παρουσιάζουν ταυτόχρονα και χαμηλά αποθέματα σιδήρου.
Με τη λήψη σιδήρου όμως (που πρέπει να λαμβάνεται μόνο κατόπιν ιατρικής συμβουλής) αποκαθίσταται η καλή λειτουργία του οργανισμού και παύει η τριχόπτωση.

 


Διαβάστε ακόμα: