Λία Κορδερά - Ιατρός Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE

Λία Κορδερά - Ιατρός Μεταμόσχευσης Μαλλιών - Μέλος ISHRS

Η ιατρός μεταμόσχευσης μαλλιών Λία Κορδερά.

Η τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη της μεταμόσχευσης μαλλιών, επειδή είναι μια πολύ πιο ήπιας μορφής επέμβαση σε σχέση με το παρελθόν.

Χαρακτηριστικά πρόκειται για :

  • Ατραυματική επέμβαση ( χωρίς τη χρήση ραμμάτων και γραμμικής ουλής).
  • Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία (πιθανή ενόχληση αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα).
  • Απουσία μετεγχειρητικού οιδήματος(παλαιότερα, ένα ποσοστό παρουσίαζε μετεγχειρητικά μετωπιαίο οίδημα, πλέον όμως, με το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε, το οίδημα αποφεύγεται).

Οι ιατρικές μας ομάδες διαθέτουν μεγάλη εμπειρία δίνοντας απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση, σε κάθε ενδιαφερόμενο, γίνεται με βάση εξατομικευμένου πλάνου μεταμόσχευσης μαλλιών , στο οποίο συνυπολογίζονται όλες οι επιμέρους παράμετροι όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η ηλικία, το φύλλο, οι προηγηθείσες επεμβάσεις, η πυκνότητα της δότριας περιοχής, η αραίωση της λήπτριας περιοχής, κτλ συμβάλλοντας στο σχεδιασμό μιας μεταμόσχευσης μαλλιών που θα είναι απόλυτα ταιριαστή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η επέμβαση διαρκεί μερικές ώρες , ωστόσο ο χρόνος κυλά γρήγορα κι ευχάριστα με την παρουσία του αναισθησιολόγου , ο οποίος βοηθάει στη χαλάρωση και ασφάλεια του ενδιαφερόμενου.

Στην κλινική μας η μεταμόσχευση μαλλιών FUE συνδυάζεται με την εφαρμογή της αυτόλογης θεραπείας PRP (Platelet Rich Plasma), κατά την οποία παίρνουμε μικρή ποσότητα αίματος, το οποίο φυγοκεντρείται και απομονώνεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Τα αιμοπετάλια περιέχουν πλήθος αυξητικών παραγόντων (EGF, VEGF, PDGF, FGF) οι οποίοι βοηθούν στην ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναστέλλει την τριχόπτωση και να υποστρέφει την λέπτυνση της τρίχας.

Από την εμπειρία μας μέχρι τώρα, έχουμε καταλήξει ότι αυτή η διαδικασία συμβάλλει σημαντικά στα εξής σημεία:

  • Ενδυναμώνει τα νέα τριχοθυλάκια που πρόκειται να τοποθετηθούν στην λήπτρια περιοχή αυξάνοντας έτσι την απόδοση του αποτελέσματος
  • Επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης στη δότρια και λήπτρια περιοχή
  • Ενισχύει τα υπάρχοντα μαλλιά

Να τονίσουμε ότι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου FUE σε συνδυασμό με την αυτόλογη θεραπεία PRP έγκειται στο εξειδικευμένο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στην κλινική μας.

Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να εκφύονται μετά από 3 μήνες σταδιακά και η ολοκλήρωση του αποτελέσματος γίνεται στους 12-15 μήνες. Τα νέα μαλλιά αναπτύσσονται όπως και τα υπόλοιπα μαλλιά και παραμένουν για πάντα.

 

 


Διαβάστε ακόμα: