Μεταμόσχευση μαλλιών & Βλαστοκύτταρα

 

Μεταμόσχευση μαλλιών & Βλαστοκύτταρα

 

Σε εξέλιξη η έρευνα της BERGMANN KORD & της HAIR APLENTY Ltd για νέα πρωτοποριακή θεραπεία για την τριχόπτωση με χρήση μεσεγχυματικών - βλαστικών κυττάρων από αυτόλογα τριχοθυλάκια

 

Μία νέα πρωτοποριακή θεραπεία για την τριχόπτωση, που βασίζεται στη χρήση μεσεγχυματικών – βλαστικών κυττάρων από αυτόλογα τριχοθυλάκια βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο από την κλινική μαλλιών BERGMANN KORD σε συνεργασία με την HAIR APLENTY Ltd.  

H BERGMANN KORD & η HAIR APLENTY Ltd δραστηριοποιούνται από το 2011 στην ανάπτυξη μιας νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας η οποία χαρακτηρίζεται από μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία αναγέννησης μαλλιών και εντάσσεται στο πεδίο της Κλωνοποίησης Τριχοθυλακίων και του Πολλαπλασιασμού Τριχών. Η έρευνα αποσκοπεί στη δυνατότητα διασφάλισης μόνιμης λύσης για την τριχόπτωση σε άνδρες & γυναίκες και η πατενταρισμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από μία εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων που αποτελείται κυρίως από μοριακούς βιολόγους, δερματολόγους & χειρουργούς.

Η ερευνητική διαδικασία περιλαμβάνει:

1. Τη συλλογή αυτόλογων τριχοθυλακίων  Θεραπεία τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα στη Bergmann Kord.

2. Την αναπαραγωγή βλαστικών κυττάρων σε ειδικές εργαστηριακές συνθήκες  

3. Την έγχυση αυτών των εξειδικευμένων κυττάρων στις περιοχές της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση ή τριχόπτωση

Το βασικότερο πλεονέκτημα της τεχνικής είναι πως λαμβάνεται ένας μικρός αριθμός τριχοθυλακίων και μετά από καλλιέργεια τα πολλαπλασιασμένα κύτταρα τοποθετούνται εκ νέου στις περιοχές της αραίωσης, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την ανάπτυξη νέων τριχοθυλακίων.

Πρόκειται επομένως για επαναστατική εφαρμογή που αφορά την εμφύτευση μεσεγχυματικών - βλαστικών κυττάρων προερχόμενων από αυτόλογα τριχοθυλάκια και που ερευνάται ως μια εξαιρετική εναλλακτική θεραπεία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, καθώς:  

1. Θα έχει μόνιμα αποτελέσματα (σε αντίθεση με την έως και σήμερα αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών αγωγών)  

2. Δεν θα περιορίζει τις δυνατότητες της μεταμόσχευσης μαλλιών (σε περιπτώσεις λήψης περιορισμένου αριθμού τριχοθυλακίων λόγω ανεπαρκούς δότριας περιοχής). Είναι γνωστό ότι μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται αναδιανομή των υπαρχόντων τριχοθυλακίων χωρίς να δημιουργούνται νέα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών άτομα που δεν έχουν επαρκή τριχοφυΐα στο πίσω & πλάγιο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής. 

Η διαδικασία είναι υπό εντατική έρευνα τα τελευταία χρόνια από τους επιστήμονες ανά την υφήλιο. Η συνεργασία μεταξύ της κλινικής μαλλιών BERGMANN KORD και της HAIR APLENTY Ltd έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα και εντός ολίγων μηνών αναμένουμε τα πρώτα μας αποτελέσματα, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτοι χειρισμοί για τη συμμετοχή μας σε μια ευρύτερη κλινική μελέτη.  

H μονιμότητα των αποτελεσμάτων αυτής της θεραπείας, σε συνδυασμό με τη μη επεμβατική μέθοδο που εφαρμόζεται και το γεγονός ότι τα βλαστικά κύτταρα αποτελούν σημαντική πηγή κυττάρων για θεραπευτικές εφαρμογές σε διάφορες συνθήκες, καθιστούν τη νέα θεραπεία μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

 


Διαβάστε ακόμα: