Διάγνωση Τριχόπτωσης | BERGMANN KORD

 

Διάγνωση  τριχόπτωσης | Ενημέρωση & Πληροφόρηση 

 

Πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, είναι απαραίτητη η διάγνωση και η υπεύθυνη ενημέρωση & πληροφόρηση από τους ειδικούς.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι επειδή η τριχόπτωση αποτελεί συνήθως τη μία εκ διαφόρων συνιστωσών μιας σύνθετης κατάστασης (που ενδέχεται να αφορά το δέρμα της κεφαλής ή/και  τον οργανισμό), συστήνεται η εξαρχής εξατομικευμένη & ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, καθώς τυχόν αποσπασματικές ή πρόχειρες λύσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση παροδικά ή και με αμφίβολα αποτελέσματα.

Ακριβώς για να τονίσουμε τη σημαντικότητα της διάγνωσης στην τριχόπτωση και να διευκολύνουμε τους ενδιαφερόμενους στην αναζήτηση προσωπικής λύσης, στη BERGMANN KORD παρέχουμε δωρεάν διάγνωση τριχόπτωσης & ενημέρωση για τις μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης σε όλα τα επιστημονικά κέντρα της BERGMANN KORD.

 

Τι περιλαμβάνει η Διάγνωση Τριχόπτωσης στη BERGMANN KORD

 

Διαβούλευση για την τριχόπτωση στην κλινική μαλλιών Bergmann Kord.Η διάγνωση της τριχόπτωσης πραγματοποιείται σε προσωπικό ραντεβού που περιλαμβάνει κλινική επισκόπηση, μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού & των μαλλιών (Microscopic Hair & Scalp Analysis) και τριχοριζόγραμμα, αφού αρχικά καταγραφεί το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου.
Ο διαγνωστικός έλεγχος στη BERGMANN KORD αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό εφαρμόζεται σήμερα στη διάγνωση της τριχόπτωσης, καθώς αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού & των μαλλιών και καταγράφονται μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες:

1. ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης

2. υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων

3. μελέτη της τριχόπτωσης-κατηγοριοποίηση και αιτιολογία

4. προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών

5. προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών

6. ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών

7. προσδιορισμός διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών της τρίχας

8. μέτρηση πυκνότητας (προσδιορισμός τριχοθυλακίων ανά cm2 και μέσος αριθμός τριχών ανά τριχοθυλάκιο)

9. εκτίμηση του ρυθμού τριχόπτωσης

10. εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης και του μελλοντικού βαθμού αραίωσης

 

Ειδικά στη διάγνωση των ενδιαφερόμενων για μεταμόσχευση μαλλιών, πιστοποιείται με ακρίβεια η πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή της επέμβασης και επιπλέον καταγράφονται ουσιώδεις παράμετροι που θα αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό του Εξατομικευμένου Πλάνου Μεταμόσχευσης Μαλλιών (PHTP):

- Καταγράφονται τα ακριβή όρια της περιοχής σταθερής τριχοφυίας (Δότριας Περιοχής)


- Καταγράφονται οι δυνατότητες και τα αποθέματα της δότριας περιοχής (ελαστικότητα, πυκνότητα, εκτίμηση ασφαλούς ορίου)


- Προσδιορίζεται η δυνατότητα της τρίχας να δώσει ικανοποιητική πυκνότητα (ποιοτική επάρκεια)


- Προσδιορίζεται αν και σε τι ποσοστό έχει σταθεροποιηθεί η δότρια περιοχή από άποψη τριχόπτωσης


- Μέσω της εκτίμησης της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης, επιτρέπεται ο σχεδιασμός Πλάνου Μεταμόσχευσης βάσει της μελλοντικής εικόνας της αραίωσης


- Παρέχεται πρόβλεψη για επόμενο στάδιο εφαρμογής για τις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

 

Εξειδικευμένες Αιματολογικές / Ορμονολογικές εξετάσεις 

 

Διάγνωση τριχόπτωσης. Δωρεάν διάγνωση τριχόπτωσης στη τριχόπτωση.Η πιο απλή και ξεκάθαρη περίπτωση διάγνωσης θεωρείται η διάγνωση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, που αποτελεί τον πιο συνήθη τύπο ανδρικής τριχόπτωσης, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι ανήκουν σε κάποια από τις βαθμίδες τριχόπτωσης που περιγράφονται στην κλίμακα Norwood. 

Ωστόσο, σε πληθώρα περιπτώσεων η τριχόπτωση οφείλεται σε άλλους παράγοντες (ορμονολογικές διαταραχές, προβλήματα θυρεοειδούς, παθήσεις, ελλείψεις βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων κ.ά.), είναι επομένως απαραίτητο να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις (ίσως και vitamin tests, έλεγχος μετάλλων, ιχνοστοιχείων κα αν κριθεί απαραίτητο) και/ή ορμονολογικές εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία της τριχόπτωσης.
Σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιείται λήψη διατροφολογικού ιστορικού και περαιτέρω εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος.


Διάγνωση για ενδιαφερόμενους για μεταμόσχευση μαλλιών 

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι καθείς εκ των διακεκριμένων χειρουργών μεταμόσχευσης μαλλιών της BERGMANN KORD εξειδικεύεται σε μία και μοναδική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών. Αυτό είναι ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα για την επιλογή της BERGMANN KORD από τους ενδιαφερόμενους για 2 λόγους:

1. Η εξειδίκευση κάθε γιατρού σε συγκεκριμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών παρέχει στη BERGMANN KORD τη δυνατότητα να προσφέρει όλες τις σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα

2. Οι ειδικοί της BERGMANN KORD είναι απολύτως αντικειμενικοί στις εκτιμήσεις τους και την πρόταση τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών για κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς έχουν ως μοναδικό κριτήριο την καταλληλότητα αυτής για κάθε συγκεκριμένο περιστατικό. Αυτή η πολιτική της BERGMANN KORD στη διάγνωση καθιερώθηκε για να αποφευχθούν φαινόμενα που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν αν η διάγνωση γινόταν αποκλειστικά και μόνο από τον γιατρό που πραγματοποιεί την επέμβαση (για παράδειγμα, να προτείνει την τεχνική που γνωρίζει εκείνος καλύτερα)

Διαβούλευση για τη μεταμόσχευση μαλλιών.3. Οι έμπειροι επιστημονικοί σύμβουλοι της BERGMANN KORD που αποτελούν τους πρώτους ειδικούς που συναντούν οι ενδιαφερόμενοι κατά την ενημέρωσή τους, είναι απολύτως ειλικρινείς όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους και δεν είναι λίγες οι φορές που αποθαρρύνουν ενδιαφερόμενους από το να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών, όταν διαπιστώσουν από όλες τις διαδικασίες, τη συζήτηση που αφορά τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου και το σύνολο της εξέτασης ότι δεν θα είναι εφικτή η κάλυψη της επιθυμίας του ενδιαφερόμενου.


Θα πρέπει ακόμη να αναφέρουμε ότι η BERGMANN KORD διαθέτει γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και επιστημονικό προσωπικό (πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους, βιοχημικούς, διατροφολόγους κ.ά.) για να είναι σε θέση να εξυπηρετεί άρτια της ανάγκες της διάγνωσης.

Βάσει της φιλοσοφίας μας, ο στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην προσπάθεια κάθε ενδιαφερόμενου να προχωρήσει στην καλύτερη επιλογή για τα μαλλιά του. Μέσα από μια λεπτομερή συζήτηση με τους ειδικούς μας καταθέτει τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς του και λαμβάνει αξιόπιστες και σαφείς απαντήσεις. Από την πλευρά μας υπάρχει η διάθεση και η ικανότητα για ειλικρινή ενημέρωση, για πληροφόρηση με ακρίβεια και σαφήνεια και για εξεύρεση των ενδεδειγμένων λύσεων.

 

Μπορείτε να συμπληρώσετε την online φόρμα διάγνωσης πατώντας εδώ

 

Ενημερωθείτε για τις επιλογές στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης:

 

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

 

PRP ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ (volumed® | βλαστοκύτταρα & Soft Laser)

 

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

 

 


Διαβάστε ακόμα: